2300 Flames IF

Oprindelsen

Sammenhold og kærlighed til fodbold. Verden er i konstant forandring og alt hvad vi kender og elsker, kan fra den ene dag til den anden smuldre mellem vores fingre. Mennesker udvikler sig og skaber nye relationer - men hvad med de gamle relationer? Hos 2300 Flames IF hylder og dyrker vi vores ældste relationer og styrker det evige sammenhold via vores kærlighed til fodbold.

2300 Flames IF er en lille forening bestående af en gruppe venner, som går helt tilbage til folkeskolen. Vi har stiftet foreningen med henblik på at spille hurtig og brandvarm (7-mands) fodbold. Men 2300 Flames IF er mere end det. Vi er en omhyggeligt selvvalgt familie, som gang på gang er gået gennem ild og vand for hinanden. Målet er derfor, at denne forening kan fremvise vores styrke og ildsjæl, hvilket bruges til at give de andre prygl på fodboldbanen.

2300 Flames IF - et unikt navn med sin helt egen historie. Her kommer forklaring:

Den første del af navnet “2300” afslører blot, at foreningen har afstamning i ønskeøen Amager. Amager har ganske vist flere postnumre vi kunne have brugt, (og jaja, det er ikke os alle der hverken kommer eller stadig bor i 2300.) men lad os være ærlige - essensen af Amager finder du på Amagerbro, Lergravsparken, Islands Brygge m.v.. For mange af vores medlemmer betyder vores fælles ophav mere end man skulle tro. Nogle af os vil endda påstå, at vi er stavnsbundet for livet til at have bopæl på øen. For her er vi vokset op, og her har vi størstedelen af vores omgangskreds og de minder dette har været et produkt af. Vi kan dog godt bekræfte, at rygterne er sande - nogle af os har haft, eller har stadig, bopæl andre steder end Amager. Men vi er storsindede personer, og der kan gives merit, såfremt vi stadig kan mærke den amagerkanske ildsjæl i vores medlemmer.

Den næste del af navnet “Flames” afslører en følelse, som samtlige af vores medlemmer besidder. Flames følelsen kan være forskellig fra dag til dag. Men alle disse følelser bunder i kærlighed. Kærlighed til vores venner, vores historie, vores udvikling samt den evige flamme, som vil bevare vores sammenhold og venskab for evigt, til vi dør. Helt praktisk opstod ordet over grillen til en hyggeaften i sensommeren 2020, da stifterne Kasper Christensen og Simon Thor Poulsen, var i gang med pølserne, som senere blev til hotdogs med remo, ketchup, ristede løg, rå løg og syltede agurk. Denne lavpraktiske fortælling er kedelig (omend hyggelig). Men værd at tage med. “Flames!” råbte Simon, hvortil Kasper svarede “det lyder fedt”.

Et par måneder senere var der, som så mange andre gange igennem de sidste 17 år, fællessamling for den lille vennegruppe (12 pax). Temaet for denne aften var “ni-kamp”, eftersom to af gruppens alfaer (endnu en gang) var uenige om hvem der var den bedste, til hvad som helst. Det blev derfor arrangeret, at de to alfaer valgte et hold hver bestående af de personer som var fremmødt, hvorefter der blev dystet i 9 discipliner. De to hold skulle naturligvis navngives - og du har gættet rigtigt, det ene hold blev kaldt 2300 Flames. Selvom 2300 Flames ikke var det sejrende hold på dagen, blev det alligevel startskuddet, og fødslen, for 2300 Flames IF. Denne lille fortælling forklarer endvidere hvorfor vi er en idrætsforening, og ikke bare en fodboldklub. For lige så alsidig som 2300 Flames var til “ni-kamp” ved sin fødsel, lige så alsidig skal foreningen for evigt være. Så når foreningen en dag får tilbudt at cykle “Amager Rundt” kan vi overveje vores muligheder.

Fortsættes...